​Hengelo komt ook met gratis winkelruimte

Ondernemers krijgen in de binnenstad van Hengelo zes maanden voor niets een winkelpand ter beschikking. Het project ‘Win je winkel’ is opgezet om creatieve ideeën te ontwikkelen, die de aantrekkelijkheid van de Overijsselse binnenstad moeten verhogen. Dat meldt de Tubantia.

De gratis winkelruimte in Hengelo is een initiatief van het centrummanagement en de nieuwe organisatie Game Change Karavaan. Er zijn verschillende panden beschikbaar, waaronder een voormalig filiaal van Duthler en winkelcentrum De Brink.

Onderdeel van het project is dat beginnende ondernemers begeleiding krijgen bij het schrijven van het ondernemingsplan en ondersteuning van ervaren ondernemers. Gedurende de zes maanden moeten ze alleen gas, water en licht betalen, met als doel na die periode door te gaan als reguliere winkel.

Eerder deze maand bleek dat een vastgoedeigenaar in Vlissingen de eerste maanden geen huur vraagt voor zijn winkelpanden. De bovenverdiepingen worden verhuurd als woonruimte, waarvan het rendement weer wordt gebruikt om ondernemers op de begane grond te helpen iets van de grond te krijgen. “Eigenlijk precies het omgekeerde van hoe altijd werd gedacht”, aldus Chris McEvoy van ME Vastgoed.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends