​Mastercard probeert betalen met selfies

Mastercard lanceert in Nederland een pilot rond betalen via selfies. De creditcardmaatschappij doet dit samen met ABN AMRO en International Card Services. Gebruikers kunnen de zogenaamde biometrische betalingen ook afronden met een vingerafdruk.

Mastercard denkt dat betalingen die geverifieerd worden via een selfie of vingerafdruk veiliger zijn dan betalingen die met een wachtwoord gecontroleerd worden. Om af te rekenen dienen gebruikers nog altijd hun creditcardgegevens in te vullen. Dit is momenteel ook nog onderdeel van het betaalproces. De selfie of vingerafdruk komt als vervanging van de MasterCard SecureCode.

De pilot wordt gehouden met 750 rekeninghouders van ABN AMRO, die beschikken over een creditcard van Mastercard. Zij kunnen zich sinds deze week inschrijven als proefpersoon. Om deel te kunnen nemen dienen zij te beschikken over een smartphone en de Identity Check App.

Gebruikers moeten eenmalig een selfie opsturen waar ze bij latere online betalingen aan herkend kunnen worden. Om af te rekenen kijken zij in de camera en knipperen zij met hun ogen. Fraudeurs kunnen daardoor niet afrekenen door een foto aan de smartphone te tonen.

Voor de toekomst werkt Mastercard ook aan onder meer stemherkenning en zelfs de hartslag van gebruikers als verificatiemethode. Hiervoor trekt de maatschappij op met Nymi en TD Bank Group. Hierbij wordt gebruik gemaakt van wearables.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends