​Gratis winkels in Hengelo in trek

Meerdere ondernemers hebben interesse getoond in het invullen van de gratis winkelruimte in Hengelo. Het zijn onder meer ondernemers met een webshop die een fysieke winkel willen, of streekproducten, babyspullen en handgemaakte sjaals willen verkopen. Dat zegt centrummanager Gerard Veldhof tegen RTV Oost.

Hengelo stelt verschillende leegstaande panden zes maanden gratis beschikbaar, met als doel de aantrekkelijkheid van de Overijsselse binnenstad te verhogen. Geïnteresseerde ondernemers moeten volgens Veldhof een origineel idee hebben, dat iets toevoegt aan het centrum. “We zijn niet op zoek naar winkels waar producten worden verkocht die je ook bij Blokker of HEMA kunt kopen.”

Meer dan vijf ondernemers kwamen dinsdag bij elkaar om hun plannen te bespreken. Eind september bepaalt een jury of ze in aanmerking voor de winkelruimte. Een voorwaarde is dat ze de intentie hebben om het pand na de gratis periode van zes maanden te blijven huren.

Het is belangrijk om goed te weten wat je in die winkels zet om geen verkeerd signaal af te geven naar de grotere spelers, stelt zelfstandig adviseur Eduard Plate op RetailWatching. Hij ziet nog te vaak dat er zomaar een ondernemer in een pand wordt gestopt, die geen recht doet aan het winkelgebied. “Een amateuristische invulling van een winkelpand zorgt niet voor een plus, maar heeft juist als effect dat de winkel minder verhuurbaar wordt.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends