​V&D neemt alweer afscheid van cfo

Jack Zantman vertrekt na negen maanden als financieel topman van V&D. "Hij gaat graag een andere uitdaging aan buiten het bedrijf", laat een woordvoerder van de warenhuisketen weten tegenover RetailNews.

Zantman werd op 1 januari aangesteld bij de kwakkelende warenhuisketen. Hij nam destijds de taken over van Carmen Velthuis, die inmiddels cfo van Vodafone is.

Bij het aantreden van de nieuwe financiële topman liet V&D niet weten dat het om een tijdelijke aanstelling ging. Toch is zijn klus inmiddels geklaard, laat de retailer weten in een interne mededeling, die uitlekte via nieuwszender RTL Z. “De herfinancieringsoperatie van de afgelopen maanden is afgerond, waardoor er nu een goede financiële basis is waarop V&D kan voortbouwen aan een winstgevende toekomst.”

Eigenaar Sun Capital stak vorige maand nog eens 47 miljoen euro in de keten, om een consortium van banken uit te kopen. Het verscherpte toezicht van Rabobank, ABN AMRO en ING kostte Zantman en ceo John van der Ent veel tijd, liet de laatstgenoemde een maand terug nog weten. V&D hoeft zich volgens hem de komende vier jaar geen zorgen te maken over zijn financiering.

De directie van V&D werd onlangs al teruggebracht van negen naar vier leden. Zantman vormde samen met Van der Ent, commercieel directeur Lilian Vos en operationeel directeur Bart van den Nieuwenhof de nieuwe directie. Zantman vertrekt op 1 oktober en werkt tot die tijd zijn opvolger Rob Reichgelt in. Reichgelt werkte de laatste jaren voor Amerikaanse private equity-partijen in Europa, waaronder als cfo van Polyconcept, marktleider in promotionele artikelen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!