​Vastned ziet winkelwaarde weer eens stijgen

De waarde van het winkelvastgoed van Vastned is voor het eerst in vier jaar weer toegenomen. Het vastgoedfonds zag zijn totale portefeuille onder meer groeien dankzij een positieve waardemutatie van 8,5 miljoen euro. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde kwartaalcijfers.

Vastned moest in de eerste twee kwartalen van vorig jaar nog 13,7 miljoen en in 2013 nog 30,1 miljoen euro afboeken op het vastgoed, meldt Het Financieele Dagblad. De portefeuille is inmiddels bijna 1,7 miljard euro waard, tegenover anderhalf miljard eind 2014. Die groei wordt ook veroorzaakt door de aankoop van winkels onder meer in de Kalverstraat en P.C. Hooftstraat.

Het vastgoedfonds richt zich tegenwoordig uit ‘premium city high street shops’, en juist die winkels profiteren volgens ceo Taco de Groot van een groeiend consumentenvertrouwen. “Het consumentenvertrouwen trok aan en het aantal faillissementen onder retailers was lager dan wij hadden verwacht.”

De tweedeling tussen populaire en minder populaire winkelgebieden is en blijft volgens de ceo duidelijk zichtbaar. In de grote Europese steden worden veel flagshipstores geopend, ligt de bezettingsgraad op zo’n 99 procent en kunnen ‘aantrekkelijke huurcontracten’ worden afgesloten.

Reacties

Laatste nieuws









RetailTrends