​Bijou Brigitte zet mes in Nederlands winkelbestand

Bijou Brigitte heeft het aantal winkels in ons land de afgelopen periode bijna gehalveerd. Vorig jaar gingen 23 van de zestig vestigingen op slot, gevolgd door nog enkele winkelsluitingen in het huidige boekjaar. Dat laat een woordvoerder van de Duitse accessoireketen weten aan RetailNews.

De laatste sluiting vond woensdag plaats in Emmeloord, terwijl ook vestigingen in plaatsen als Alphen aan den Rijn, Enschede en Sneek dichtgingen. Daarbij werden de huurcontracten niet verlengd door het hoofdkantoor in Duitsland, vanwege tegenvallende omzetten.

De recente ontwikkelingen betekenen niet dat de retailer helemaal afscheid neemt van ons land, benadrukt de woordvoerder. “We zien mogelijkheden ontstaan voor nieuwe winkels, die we graag willen benutten. De Nederlandse markt is nog steeds interessant voor ons.”

De winkelsluitingen in Nederland staan niet op zichzelf. Als onderdeel van een consolidatie sloot Bijou Brigitte vorig jaar in totaal 106 vestigingen in de voornamelijk zwakkere regio’s. Ons land werd samen met Spanje het hardst geraakt. Het totale winkelportfolio van de keten liep met enkele tientallen vestigingen terug tot 1070, waarvan iets meer dan de helft zich in zijn thuisland bevindt.

Bijou Brigitte zag dit jaar concurrent Accessorize weggaan uit Nederland. De Britse accessoireketen, die ooit zo’n twintig vestigingen had, heeft de afgelopen periode al zijn vestigingen in ons land en in België dichtgedaan.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends