​V&D-personeel nog in onzekerheid over reorganisatie

Werknemers van V&D horen pas in september of ze hun baan behouden of verliezen. Dat meldt RTL Z op basis van een interne mededeling van de warenhuisketen.

Ceo John van der Ent vraagt in de mededeling om geduld. “Natuurlijk begrijp ik dat dit voor iedereen een spannende tijd is en vind ik het vervelend dat jullie nog langer in onzekerheid moeten verkeren. Toch is zorgvuldigheid in dit geval belangrijker dan snelheid.”

V&D wil tien miljoen euro besparen op de salariskosten en zocht dat eerst in een loonoffer. Via een gang naar de rechter wisten de bonden dat te voorkomen. Begin juli kwamen de keten en de vakbonden tot een akkoord, waarin het loonoffer werd vervangen door het ontslag van vierhonderd werknemers. Van der Ent denkt begin september duidelijkheid te kunnen geven aan het winkelpersoneel over deze reorganisatie. De werknemers op het hoofdkantoor krijgen enkele weken later meer informatie over hun baan.

V&D bracht eerder al het aantal directiefuncties terug van negen naar vier leden. Cfo Jack Zantman vertrekt eveneens, zo werd donderdag bekend. "Hij gaat graag een andere uitdaging aan buiten het bedrijf", aldus een woordvoerder van de warenhuisketen tegenover RetailNews. Zantman werd op 1 januari aangesteld bij de warenhuisketen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends