​Gaastra naar Verenigd Koninkrijk en Ierland

Gaastra gaat de komende jaren eigen winkels in Groot-Brittannië en Ierland openen. Het fashionlabel wil door partnerhips met Britse retailers eerst naamsbekendheid en een klantenbestand opbouwen en vervolgens vestigingen op ‘strategische locaties’ openen.

Gaastra is onder meer in gesprek met Harrods, House of Fraser en ASOS. ‘Deze bedrijven staan aan de top van hun sector en hebben een bestaande klantenbasis die het erfgoed, kwaliteit en profiel van Gaastra begrijpt’, aldus de Nederlandse retailer.

Voor het nautische label is het van nature gemakkelijker om te verkopen in landen die een band met water hebben, zegt ceo Oliver Frielingsdorf. “Alle ingrediënten zijn aanwezig om door te gaan en te versnellen. Niet alleen wat betreft de producten die we aanbieden, maar ook met betrekking tot onze infrastructuur, logistiek en onze back office.”

Gaastra is al actief in onder meer de Benelux, Rusland en Scandinavië. In 2011 werd een winkel in de Verenigde Staten geopend om de Amerikaanse markt te verkennen. Vooralsnog is het bij deze ene winkel in kustplaats Newport gebleven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!