Sycamore Partners bleek tot eigen verrassing de hoogste bieder op Hunkemöller nadat andere overnamekandidaten waren afgehaakt. Dat meldt De Financiële Telegraaf.

De Amerikaanse investeerder bracht zijn bod na het boekenonderzoek met circa zestig miljoen euro terug tot 440 miljoen euro. Andere beoogde kopers deden datzelfde. Zo had Carlyle na het boekenonderzoek nog 430 miljoen euro over voor de lingerieketen, in plaats van de eerdere vijfhonderd miljoen euro. Andere overnamekandidaten besloten al geen bod meer te doen vanwege tegenvallende cijfers over 2014 en het begin van 2015 en de hoge richtprijs.

PAI Partners wil naar verluidt circa 550 miljoen euro krijgen voor de verkoop. “Groei is er alleen maar omdat er steeds meer nieuwe winkels geopend, maar bij de Nederlandse filialen is er sprake van een dalende omzet”, aldus een van de elf investeerders. “Daarom zijn wij afgehaakt.”

Investeringsmaatschappijen CVC en 3i deden afgelopen voorjaar nog een pre-emptive bod, maar PAI Partners wees dat af. Sinds begin deze maand is de maatschappij in onderhandeling met Sycamore Partners over een overname. Deze maatschappij investeert al in verschillende modeketens- en merken, waaronder Aéropostale en Kurt Geiger.