​Hornbach opent in Geleen zijn 150e bouwmarkt

Hornbach heeft woensdag in Geleen een nieuwe vestiging van ruim achttienduizend vierkante meter geopend. Daarmee telt de keten de tien bouwmarkten in ons land en 150 in Europa.

Met de komst van de winkel worden circa 130 directe arbeidsplaatsen gecreëerd, aldus algemeen directeur Evert de Goede van Hornbach Nederland. Daarnaast ziet hij de indirecte werkgelegenheid met 150 arbeidsplaatsen stijgen bij bijvoorbeeld kleine bouwbedrijven.

De vestiging biedt zowel ruimte aan een bouwmarkt als tuincentrum en staat op een terrein van ruim 36 duizend vierkante meter. Daarnaast online shoppers hun bestelling afhalen in het afhaalcentrum of hun elektrische auto opladen bij het oplaadpunt.

Hornbach is inmiddels achttien jaar actief in ons land. Eind dit jaar opent de bouwmarktketen hier zijn elfde vestiging, in Best. Hornbach kan bij zijn uitbreiding regelmatig rekenen op weerstand van branchegenoten en gemeenten. “Ik kan me geen plaats herinneren waar dat niet zo was”, zei expansiemanager Jacqueline Tijchon van Hornbach daar eerder over tegen Trouw. Zo probeerden Gamma en Praxis eerder dit jaar nog de bouw van een vestiging in Zwolle te blokkeren, onder meer uit angst voor files.

RetailTrends