​Gelderland steekt stokje voor komst Lidl

Lidl krijgt geen ontheffing van de provincie Gelderland om een nieuwe supermarkt te bouwen in Hattem. De discountketen wil zich vestigen op de Populierenlaan op een bedrijventerrein.

De gemeente wil dat bedrijventerrein omvormen naar wonen en gemengd gebied. De komst van een supermarkt sluit daar goed bij aan, aldus het college. In de afgelopen maanden is er volgens de website Veluweland meerdere malen met de provincie gesproken over de plannen voor een supermarkt. De provincie beschouwt de locatie echter nog steeds als een perifeer bedrijventerrein.

Wanneer de gemeente concrete stappen zet in de omvorming van het bedrijventerrein, kan dat volgens de provincie leiden tot een andere beoordeling van de ontheffingsaanvraag. Het college gaat onderzoeken welke stappen gezet kunnen worden om aan die eis te voldoen. “Ingeschat wordt dat een definitieve aanvraag voor een ontheffing pas functioneel is als de provincie een positieve basishouding aanneemt ten aanzien van de aanvraag", aldus de gemeente.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!