​Ceo: 'Nog drie kandidaten voor Hunkemöller’

De verkoop van Hunkemöller is nog geen gelopen race. Het is niet zeker dat het Amerikaanse private equitybedrijf Sycamore Partners de overnamepartij is, zegt ceo Philip Mountford Het Financieele Dagblad.

Het concern praat nog met drie kandidaten, stelt Mountford. “Maar er is nog geen verkoop. De beslissing ligt bij PAI. Zij moeten kijken of ze wel of niet verkopen.” Over met welke partijen wordt gesproken doet hij geen uitspraken.

Sycamore Partners bleek volgens De Financiële Telegraaf tot zijn verrassing de hoogste bieder op de lingerieketen. Andere kandidaten zouden zijn afgehaakt vanwege onder meer een tegenvallende omzetontwikkeling van de Nederlandse winkels. “Sommige anonieme bronnen zijn er op uit om de prijs omlaag te krijgen”, stelt Mountford in reactie op die berichtgeving. “Het is gevaarlijk om deze spelletjes te spelen.” Hij wijst daarnaast op een vergelijkbare omzetgroei van 7,6 procent. De operationele marge is volgens hem dit boekjaar met 250 basispunten gestegen.

De lingerieketen is sinds 2011 in handen van het Franse private equity-huis PAI Partners. PAI investeerde flink in uitbreiding van het winkelbestand en online verkoop. Mountford verwacht dat Hunkemöller ook onder een nieuwe eigenaar verder kan expanderen. Zo wil de keten in Duitsland doorgroeien van 275 naar ruim vierhonderd vestigingen. Hunkemöller ziet daarnaast kansen in onder meer Noorwegen, Polen en Slowakije.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!