​Sander van der Laan nieuwe ceo Action

Ronald van der Mark treedt eind dit jaar terug als ceo van Action. “Ik heb besloten dat nu voor mij het juiste moment is om mijn vertrek aan te kondigen en na te denken over de volgende stap in mijn carrière, zowel binnen, maar ook zeker buiten het bedrijfsleven”, aldus Van der Mark.

Hij wordt opgevolgd door Sander van der Laan, die in zijn meest recente functie algemeen directeur van Albert Heijn was. Van der Laan komt per 1 oktober in dienst en neemt vanaf 1 januari 2016 de verantwoordelijkheden over van Van der Mark.

De directie van Action bestaat vanaf dat moment naast Van der Laan uit Frederik Lotz (cfo), Hajir Hajji (operationeel directeur) en Simon Hathway (commercieel director). Van der Laans benoeming is nog onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraad.

“Wij zijn Ronald zeer erkentelijk voor zijn succesvolle bijdrage aan de internationale groei van Action en respecteren zijn besluit om Action te verlaten”, aldus Adrian Bellamy, voorzitter van de raad van commissarissen. De raad rekent er volgens Bellamy op dat Van der Laan de internationale expansie van Van der Mark succesvol kan voortzetten.

Van der Mark is sinds 2011 ceo bij de discountketen. Onder zijn leiding groeide Action uit tot een keten met meer dan 570 winkels in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland en ruim 25 duizend medewerkers. Deze maand opent de eerste vestiging in Luxemburg zijn deuren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!