​‘Scapino België’ na een jaar alweer failliet

De Belgische Scapino-winkels die als The Fashion Market een doorstart maakten, gaan dicht. De keten is al zeker drie miljoen euro verschuldigd aan onder meer pandeigenaren en de fiscus.

De rechter noemt het bedrag van drie miljoen nog een voorzichtige schatting, meldt De Tijd. De Belastingdienst liet eerder deze maand al een voorlopig bewindvoerder aanstellen bij de keten.

The Fashion Market had bijna alle huurcontracten al verbroken, zegt curator Yves Teughels. “De inboedel wordt verkocht. We hopen dat voor het einde van de maand afgerond te hebben.” De modeketen had 140 mensen in dienst, waarvan in de afgelopen periode al veertig vertrokken.

DFM Participaties tekende vorig jaar augustus de overnamepapieren voor Scapino in België van Macintosh Retail Group. De 24 vestigingen werden vervolgens omgebouwd tot The Fashion Market, een discountformule voor dames-, heren- en kinderkleding en schoenen.

Het Nederlandse concern nam eerder dit jaar ook modeketen Skooter over na diens tweede faillissement. DFM Participaties betaalde zestigduizend euro voor onder meer de kledingvoorraad, inventaris van het hoofdkantoor en winkelinventaris.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!