De Deense formule Søstrene Grene opent donderdag de deuren van zijn tweede Nederlandse vestiging. Het filiaal opent aan de Melkmarkt in Zwolle, in het voormalige pand van Halfords.

Vorige maand werd al bekend dat de retailer een langjarig huurcontract heeft getekend voor een winkel aan de vernieuwde Nieuwendijk in Amsterdam. Daarnaast laat Søstrene Grene op zijn Facebookpagina weten druk bezig te zijn met de voorbereidingen voor een filiaal in Den Haag. Exacte openingsdata van die vestigingen zijn nog niet bekend.

De formule is sinds 2012 al in Nederland actief, met een vestiging aan de Groningse Grote Markt. Het snelwisselende en laaggeprijsde assortiment van de retailer bestaat voornamelijk uit woonaccessoires, huishoudelijke artikelen, keukengerei en hobbyartikelen.

Søstrene Grene is volgens vastgoedadviseur CBRE op zoek naar meer winkels in de grotere steden van Nederland, waaronder in Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Maastricht, Breda en Amersfoort. De retailer beschikt al over meerdere vestigingen in zijn thuisland, Frankrijk, IJsland, Noorwegen, Spanje en Zweden.