​‘Fleurop heeft wederom beste website van Nederland’

Consumenten vinden Fleurop.nl net als vorig jaar de beste site als het gaat om gebruikservaring. Dat blijkt uit de WUA! Top 100 Beste Websites 2015, waarvoor bijna negenduizend consumenten 2971 websites beoordeelden.

Online shoppers waarderen wederom de overzichtelijkheid, betrouwbaarheid en het eenvoudige bestelproces van Fleurop.nl. Boekingssite ANWBCamping.nl en Vrijbuiter.nl completeren de top drie. Vrijbuiter eindigde vorig jaar nog op de tweede plek. Ook Kwik-Fit.nl moest zijn positie afstaan. Die webwinkel eindigde in 2014 en 2013 op de derde plek, maar staat nu op de achtste plaats.

Opvallend is dat de top tien wordt gedomineerd door gespecialiseerde webwinkels en omnichannel retailers. Een grote pure player als bol.com eindigt op de zestiende positie. Coolblue is met Laptopshop.nl op de zevende plek geëindigd.

De onderzoekers zien een aantal gemeenschappelijke factoren onder de websites die hoog scoren in de ranking. Zo stellen ze de klant centraal, is er een consistente ervaring bij de verschillende kanalen en gebruiken ze data om consumenten gericht te benaderen.

Top 10 beste websites van Nederland


WebsiteScore
1.Fleurop.nl82
2.ANWBCamping.nl81
3.Vrijbuiter.nl79
4.Topbloemen.nl79
5.Albelli.nl79
6.Vacansoleil.nl78
7.Laptopshop.nl78
8.Kwik-Fit.nl78
9.Booking.com78
10.Media Markt78