​Macy’s schrapt vijf procent van winkelbestand

Warenhuisketen Macy’s doet 35 tot veertig vestigingen die slecht presteren op slot. De winkels nemen circa één procent van de omzet van de keten voor hun rekening.

Macy’s onderzoekt nog voor welke locaties exact het doek valt. Begin 2016 gaan de eerste winkels dicht. Door 35 tot veertig locaties te schrappen, krimpt het winkelbestand van Macy’s met circa vijf procent, rekent Fortune voor. Vijf jaar geleden telde de warenhuisketen nog 810 vestigingen. Macy's kampt met dalende omzetten. Zo zag de keten
zijn vergelijkbare omzet in het tweede kwartaal met 2,1 procent dalen.

De winkelsluitingen komen voort uit het veranderend winkelgedrag van consumenten, aldus ceo Terry Lundgren. Hij benadrukt dat de fysieke winkels van belang blijven voor de omnichannel strategie van Macy’s. “We openen daarom ook een aantal nieuwe winkels om de marktdekking te waarborgen.”

Macy’s opende onlangs nog drie filialen van Macy’s Backstage, een discountversie van de traditionele warenhuizen. De winkels van deze formule zijn voorzien van technologische mogelijkheden, waaronder mobiele kassasystemen en oplaadstations voor smartphones. De retailer hoopt daarmee meer jongeren te trekken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!