​IKEA Nederland voorbij de miljard euro omzet

IKEA heeft zijn wereldwijde omzet het afgelopen boekjaar met 11,2 procent zien groeien tot 31,9 miljard euro. De omzet uit vergelijkbare winkels nam met 5,1 procent toe. Dat blijkt uit cijfers die de Zweedse woonwinkelketen donderdag heeft gepubliceerd.

Behalve een omzetgroei in winkels die minimaal een jaar open zijn, is de omzet ook gunstig beïnvloed door nieuw geopende winkels en nieuwe digitale verkoopkanalen. Zo werden er dertien winkels geopend, waaronder in Zwolle en drie pick-up points in Finland, Noorwegen en Spanje. In die vestigingen kunnen klanten een deel van het assortiment bekijken en online bestellingen afhalen.

De omzetontwikkeling in Nederland was volgens het concern in lijn met de wereldwijde groei. Daardoor kwam de omzet in de twaalf maanden tot en met augustus uit op ruim één miljard euro.

China was voor IKEA wederom de snelst groeiende markt, gevolgd door Rusland. Verder is het concern positief over Noord-Amerika en Zuid-Europa, terwijl Duitsland de grootste omzetgroei ooit noteerde. Slechts enkele markten kampten volgens IKEA nog met ‘wat taaiere economische omstandigheden’.

Hoeveel winst de woonwinkelketen heeft gemaakt is nog niet bekend. Het volledige jaarverslag wordt pas in december gepubliceerd.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends