​Groningen geeft winkeliers meer vrijheid

De gemeente Groningen is erg te spreken over proeven waarbij winkeliers meer ruimte kregen om de openbare ruimte zelf in te richten. Inmiddels zijn meer straten bij dit experiment aangesloten en worden de resultaten meegenomen in het ontwikkelen van structureel beleid. Dat laat de gemeente woensdag weten.

Het experiment ging vorig jaar al van start in winkelstraten als de Zwanestraat en de Oosterstraat. Daarbij gaat het om vrijheid bij het plaatsen van bankjes, bloemen en reclame-uitingen, maar kunnen winkeliers ook bepalen of er in de straat gefietst mag worden. Ook de Gelkingestraat, het Hoogstraatje, de Carolieweg en de Westerkade maken inmiddels deel uit van deze proef.

Onderzoek heeft volgens de gemeente uitgewezen dat lokale bezoekers een verbeterd verblijfsklimaat ervaren. Daarnaast is er minder leegstand, hebben ondernemers zich op straatniveau beter georganiseerd en zijn pandeigenaren meer betrokken.

Ook ondernemers zijn positief en ervaren een verbeterde samenwerking met de gemeente. Groningen gaat nu aan de slag om nieuw beleid te ontwikkelen op het gebied van reclame-uitingen en uitstallingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!