​Zaanstad zet geheim document over IKEA online

Een ambtenaar heeft mogelijk de onderhandelingspositie van de gemeente Zaanstad met IKEA geschaad door een vertrouwelijk document online te zetten. Daarin staat onder meer dat de gemeente wil dat IKEA drie miljoen meebetaalt aan de ontsluiting van een bedrijventerrein, schrijft het Noordhollands Dagblad.

De Zweedse meubelketen liet onlangs weten grond te willen kopen om zich in Zaandam te vestigen. IKEA heeft echter tot begin 2019 de tijd gevraagd, omdat er nog twijfels zijn over het soort winkel dat er moet komen. Dat blijkt volgens de krant uit de vertrouwelijke concept-overeenkomst. Daarnaast kan de retailer nog van de bouw van een nieuwe winkel afzien.

De drie miljoen euro is bedoeld voor de aanleg van een rotonde, om bedrijventerrein Zuiderhout bereikbaar te houden. Daarnaast moet IKEA betalen voor een extra doorsteek over het terrein en bijdragen in de plankosten.

De gemeente wil verder dat het pand van IKEA refereert aan de Bruynzeelhallen. Daarvoor dient het ontwerp een industrieel karakter te hebben, dat past bij de uitstraling van de rest van het gebied. Het document is na het uitkomen van de fout snel van de site gehaald.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends