​Coop denkt verder dan contactloos betalen

Supermarktketen Coop gaat al zijn winkels nog dit jaar voorzien van nieuwe betaalautomaten. De nieuwe terminals zijn voorzien van een NFC-chip, die contactloos betalen mogelijk maakt.

Contactloos betalen laat consumenten sneller en eenvoudiger afrekenen, stelt manager ICT Marco van der Zalm. Bij bedragen onder de 25 euro kunnen ze bijvoorbeeld zonder pincode afrekenen. Daardoor wordt de wachttijd aan de kassa volgens Van der Zalm verkort.

In eerste instantie mikt Coop met de nieuwe betaalautomaten op bankpassen die geschikt zijn voor contactloos betalen. In de toekomst bieden ze volgens de retailer echter wellicht meer mogelijkheden. Zo worden mobiele telefoons eveneens voorzien van NFC-chips en kan Coop dat ook met zijn klantenkaart doen, licht major accountmanager Paul Vernhout van Toshiba Tec toe. “Hierdoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk om met je telefoon te betalen en kan Coop zijn dienstverlening naar de klant verbreden door het toepassen van de nieuwste soort klantenkaart.”

Reacties

Laatste nieuwsLees hier 15 toekomstverkenningen in retail

In een compleet vernieuwd jubileummagazine van RetailTrends vind je maar liefst vijftien toekomstverkenningen in de retail. Hoe ziet de supermarkt eruit in 2050? Hoe ver zijn we op het gebied van duurzaamheid en innovatie? Kennen we de consument van de toekomst eigenlijk? Lees het in RetailTrends.RetailTrends