​Appdate: Shelfie, Postmates en VR-video's

Met de opkomst van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailWatching geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Shelfie, Postmates en een mogelijke videoapplicatie met virtual reality van Facebook.

Shelfie
Consumenten beginnen steeds meer te zien in het lezen van e-books. Ze zijn een stuk gemakkelijker mee te nemen in de trein en er hoeven geen bomen voor te worden gekapt, om maar eens wat voordelen te noemen. Elke lezer heeft echter wel zo’n papieren exemplaar dat hoog op zijn favorietenlijstje staat. Shelfie maakt het mogelijk om juist die titels gratis of voor een zacht prijsje op een device te krijgen.

Gebruikers kunnen Shelfie gratis downloaden en een profiel aanmaken. Vervolgens uploaden ze een foto van hun boekenkast naar het platform. Shelfie vergelijkt de e-books uit zijn database met de titels op de foto en stelt de matchende boeken gratis digitaal beschikbaar. Gebruikers kunnen verder in andere boekenkasten kijken voor extra inspiratie.

Shelfie heeft hiervoor de handen ineen geslagen met verschillende uitgevers en inmiddels staan er meer dan honderdduizend exemplaren in de database. Een idee voor de boek- en muziekaanbieders in ons land?


Postmates
Bezorgplatform Postmates heeft een nieuwe versie van zijn app gelanceerd. Het bezorgaanbod wordt voortaan gerubriceerd, zodat consumenten gemakkelijker kunnen zoeken. Dat moet ook wel: de koeriers van Postmates bezorgen inmiddels in veertig grote Amerikaanse steden producten van onder meer Starbucks, Etsy en McDonald’s.


Nog meer gemak: consumenten kunnen nu zien hoe lang ze op hun bestelling moeten wachten en waar hun order zich bevindt. Postmates vindt namelijk dat ze zichzelf anders tekort doen. “De meeste leveringen zijn binnen een uur afgehandeld”, zegt productdirecteur Sara Mauskopf. “Voortaan laten we zien dat je een bestelling van Grilled Cheese Kitchen bijvoorbeeld na 35 minuten in huis kunt hebben.”

Facebook
Facebook werkt aan een virtual reality-app die kijkers video’s in 360 graden laat bekijken. Door hun smartphone te bewegen kunnen gebruikers van perspectief wisselen. Althans, dat zeggen ingewijden.



Het sociale netwerk ontkent vooralsnog, maar dat er interesse is in virtual reality staat vast. Waarom zou je anders twee miljard dollar betalen voor de Oculus Rift? Oprichter Mark Zuckerberg liet daarnaast eerder dit jaar vallen dat Facebook video’s gaat ondersteunen waarbij gebruikers ‘in de video kunnen lopen’. Ideaal voor retailers die hun Facebook-fans virtueel een rondje door de winkel willen laten wandelen. En door een virtual reality-app te lanceren, komt de technologie in elk geval breder beschikbaar dan wanneer Facebook het alleen bij de Oculus Rift houdt. Deze headsets lijken immers vooral voorbehouden aan fanatieke gamers. Wordt vervolgd!

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in