​Nederlandse ceo legt functie neer bij Beate Uhse

Serge van der Hooft neemt per direct afscheid als topman van erotiekconcern Beate Uhse. Het moederbedrijf van onder meer Christine le Duc en Pabo is inmiddels een zoektocht gestart naar een opvolger voor de Nederlander.

Van der Hooft heeft zijn afscheid als ceo aangekondigd tijdens een vergadering van de raad van commissarissen. Hij voerde daarvoor persoonlijke redenen aan, meldt Beate Uhse woensdag.

Van der Hooft vertrekt niet helemaal bij het erotiekconcern. Hij gaat leidinggeven aan de groothandelsdivisie. Zijn taken als ceo worden voorlopig ingevuld door landgenoot en cfo Kees Vlasblom.

Beate Uhse heeft onder leiding van Van der Hooft om ommezwaai gemaakt, zo vertelde hij eerder dit jaar tijdens het congres What's going on in Retailing?!. Christine le Duc en Pabo stonden volgens hem voor seks, terwijl de meeste omzet via de offline catalogus binnen kwam. Inmiddels wordt zo’n 55 procent van de totale omzet van 143 miljoen euro online geboekt.

Beate Uhse maakte eerder dit jaar ook bekend acht vestigingen van Christine le Duc te sluiten. “We willen toe naar een flagshipconcept: minder winkels, maar wel groter”, vertelde Van der Hooft daarover. Lees meer over de transformatie van Beate Uhse onder Van der Hooft op RetailWatching.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends