​Bloomon betreedt Belgische markt

Bloomon bezorgt zijn bloemen voortaan ook in België. Na Nederland en Duitsland is dat de derde markt voor de online bloemenservice.

De komende twee jaar wil Bloomon minimaal een miljoen boeketten leveren. Vooralsnog levert de retailer alleen in Brussel, Mechelen, Antwerpen en Gent. In de twee laatstgenoemde steden hield Bloomon afgelopen zomer al een pilot. De etailer kreeg namelijk al sinds zijn lancering in Nederland vorig jaar november verzoeken van vanuit België, zegt medeoprichter Patrick Hurenkamp. “In België is het verschil tussen de versheid die wij bieden en wat men gewend is te kopen nog groter dan in Nederland.”

Bloomon is één van de tien RetailRookies die in het septembernummer van RetailTrends worden belicht. De startup kreeg onlangs een kapitaalinjectie van 3,5 miljoen euro. Uiteindelijk wil Bloomon in heel Europa verse bloemen bezorgen, vertelt Hurenkamp in RetailTrends.

Bloomon koopt zijn bloemen rechtstreeks in bij kwekers, waarna stylisten boeketten samenstellen. Daardoor zijn de boeketten verser naar eigen zeggen en goedkoper dan bij andere online aanbieders. De online bloemenmarkt in ons land neemt momenteel één procent van het totaal voor zijn rekening. “Wij willen die verhouding omkeren.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!