​Bakker praat over terugkopen BAS Group

Steven Bakker overweegt met steun van enkele grote leveranciers BAS Group terug te kopen. De oprichter van het concern achter Dixons, iCentre en MyCom zegt in Het Financieele Dagblad daarover in gesprek te zijn.

Bakker vertrok begin april na achttien jaar bij BAS Group, die vorige week uitstel van betaling vroeg voor zijn winkelformules. Hij wil alleen terugkeren als hij zijn innovatieplannen kan doorvoeren. Die plannen zouden juist geschrapt zijn toen het concern vorig jaar in handen kwam van de banken.

De leveranciers zijn de afgelopen jaren al een hoop afzetkanalen kwijtgeraakt en zouden willen voorkomen dat grote spelers als BCC, Coolblue en Media Markt de Nederlandse markt domineren. Bakker heeft voor zichzelf nog niet besloten of hij in gaat op hun verzoek om terug te keren.

Bovendien hebben meerdere partijen zich gemeld met interesse om de elektronicawinkels voort te zetten, stelt Bakker. De bewindvoerder werkt aan een doorstart voor de circa 150 vestigingen van Dixons, iCentre en MyCom.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends