​Søstrene Grene aast op winkels in alle grote steden

De Deense winkelformule Søstrene Grene opent in een kort tijdsbestek drie nieuwe winkels in ons land. De winkel in Zwolle ging eerder deze maand open, gevolgd door een opening in Den Haag deze week en in Amsterdam volgende maand. Dat laat directeur Luuk Klamer weten aan RetailNews.

Søstrene Grene ging drie jaar terug in ons land van start in Groningen, wat destijds de eerste vestiging buiten Scandinavië betekende. Inmiddels zijn er ook winkels in Spanje en staat een uitrol naar Duitsland, Engeland en Ierland op de planning. “Søstrene Grene heeft de ambitie om internationaal verder te groeien”, aldus Klamer.

De internationale ambitie komt ook terug in de opening van de flagshipstore aan de Nieuwendijk in Amsterdam. Dat is volgens Klamer één van de drukste winkellocaties van Europa, waar veel internationaal publiek passeert.

Alle winkels die in Nederland worden geopend vallen onder eigen beheer, vertelt Klamer. Het winkelbestand moet met vier à vijf vestigingen per jaar gaan groeien, om op twintig tot 25 winkels te eindigen. “Uiteindelijk willen we in alle grote steden aanwezig zijn.”

Søstrene Grene wordt door zijn Nederlandse klanten bestempeld als een luxe variant van Xenos en Action, al is Klamer het daar niet helemaal mee eens. Hij gaat op RetailWatching dieper in op de kracht van de Deense ‘feelgoodformule’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!