​2theloo kan na uitspraak van start in Parijs

2theloo hoeft de toiletjuffrouwen van openbare toiletten in Parijs niet in dienst te nemen. De Nederlandse toiletwinkelketen is ook niet verantwoordelijk voor de betaling van deze medewerkers. Dat heeft het arbeidstribunaal dinsdag bepaald.

2theloo-dochter PointWC won een tender om de toiletten in Parijs te exploiteren, wat voorheen door schoonmaakbedrijf STEM werd gedaan. Het concern kwam vervolgens onder vuur te liggen, omdat de toiletjuffrouwen van STEM op straat kwamen te staan. “Dit conflict heeft alle betrokken partijen maandenlang beziggehouden”, zegt ceo Almar Holtz in een verklaring. “Voor 2theloo was het een zeer vervelende situatie, want het plaatste ons in een daglicht waar we wat ons betreft niet thuishoren.”

2theloo geeft de voorkeur aan het werken met eigen mensen, omdat zij aan de kwaliteitseisen kunnen voldoen. “We zijn een toilet service retailer, dat is iets heel anders dan een schoonmaakbedrijf”, aldus Holtz. “Het feit dat STEM niet meedeed in de tender geeft aan dat het echt een andere business is.”

De uitspraak van de rechter geeft volgens Holtz aan dat zijn keten correct heeft gehandeld. “Nu kunnen we eindelijk van start en Parijse inwoners en bezoekers een 'beter dan thuis' toilet ervaring bieden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!