​MyCom sluit zijn deuren in België

BAS Group heeft woensdag het faillissement aangevraagd voor de Belgische winkels van MyCom. Daarmee gaat de eerste vennootschap van het noodlijdende elektronicaconcern op de fles. Dat heeft BAS Group woensdag bekendgemaakt.

MyCom beschikt in België over winkels in Brugge, Gent, Leuven en Mechelen. Die winkels zijn, evenals MyCom.be en Basdistribution.be, sinds woensdagochtend gesloten. Dinsdagavond werd al besloten niet langer weborders aan te nemen. Consumenten die nog op hun bestelling wachten krijgen volgens het concern hun aankoopbedrag teruggestort, terwijl openstaande reparaties worden geretourneerd.

De directie heeft de in totaal 21 medewerkers woensdag op de hoogte gebracht. Het besluit om faillissement aan te vragen voor MyCom België volgt op de aanvraag van surseance in Nederland voor de formules Dixons, iCentre en MyCom. Het concern heeft naar eigen zeggen nog altijd de intentie om een doorstart en herfinanciering te realiseren. De verkenning daarvoor is ‘in volle gang’.

BAS Group beschikt in totaal over 1200 werknemers, verdeeld over zo’n 150 vestigingen. Grote leveranciers hebben oprichter Steven Bakker, die in april bij het concern vertrok, gevraagd om delen van de boedel met hun steun terug te kopen. Volgens Bakker hebben meerdere partijen zich gemeld met interesse om de elektronicawinkels voort te zetten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends