​Steven Bakker keert niet terug bij BAS Group

Oprichter Steven Bakker ziet af van een terugkeer bij de noodlijdende BAS Group. Hoewel hij het een eer vindt dat grote leveranciers hem terugwillen, is dat volgens Bakker ‘niet de beste weg vooruit’.

Bakker vertrok begin april bij het moederbedrijf van Dixons, MyCom en iCentre, omdat het concern behoefte had aan ‘een andersoortig ceo’. De oprichter wil ondernemingen graag begeleiden bij visievorming, strategie en veranderingsprocessen, zegt hij in een toelichting. “Om dat te mogen doen zonder direct zelf de hele operatie op je nek te hoeven nemen, ervaar ik nu elke dag weer als een cadeautje.”

Leveranciers hebben de afgelopen jaren flink wat afzetkanalen zien verdwijnen uit de winkelstraat. Bakker moest voorkomen dat BCC, Coolblue en Media Markt de markt gaan domineren. Bakker denkt echter dat verdere consolidatie van de elektronicabranche noodzakelijk is.

Meerdere kopers onderhandelen volgens hem momenteel over een doorstart van BAS Group, die sinds anderhalve week in surseance verkeert. Hij vertrouwt erop dat een aantal partijen stevig doorwerkt, waardoor begin deze week meer duidelijk is over de toekomst van de winkelketens.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!