​IKEA Nederland heeft nieuwe topvrouw

Lena Herder vervangt Kristina Johansson als country retail manager van IKEA Nederland. Herder bekleedde diezelfde functie de afgelopen twee jaar in Finland.

Johansson vertrok begin mei bij IKEA Nederland omdat ze ‘andere carrièremogelijkheden’ zag. De Zweedse stond drie jaar aan het roer van het woonwarenhuis in ons land. Haar taken werden de afgelopen maanden waargenomen door Colin Lu.

Herder, eveneens van Zweedse komaf, is dinsdag begonnen als nieuwe country retail manager. Ze zal zich volgens de retailer toeleggen ‘op het verder optimaliseren van de totale winkelbeleving en daarmee de leidende positie van IKEA in Nederland als omnichannel retailer verder uitbouwen’.

Johansson ging eerder dit jaar in RetailTrends nog in op transformatie van de Zweedse keten naar een omnichannelretailer. Daarbij wordt onder meer de fysieke layout van de winkels aangepast. “Het is te verwachten dat alle toekomstige winkels die we in Nederland openen sterk zullen afwijken van ons traditionele fysieke winkelconcept", zei ze destijds.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends