​Deen volgt vanHaren op als beste werkgever

Supermarktketen Deen is door medewerkers verkozen tot beste werkgever in de retailbranche. Initiatiefnemers Effectory en Intermediair reikten de onderscheiding dinsdag uit.

Het personeel van Deen beoordeelt de keten met een 7,5. Met name aandacht voor opleidingen en trainingen worden gewaardeerd. Ook stellen de werknemers de familiecultuur binnen het bedrijf op prijs. Dat maakt werken bij de organisatie volgens hen anders dan bij andere retailers. Deen heeft ruim achtduizend mensen in dienst.

Deen volgt met de onderscheiding vanHaren Schoenen op, die in deze editie op de tweede plek eindigt met een score van 7,3. De top drie wordt gecompleteerd door Sligro Food Group, dat eveneens een 7,3 krijgt van zijn personeel. Het landelijk gemiddelde ligt op een 6,9.

Effectory vroeg eerder al tachtigduizend medewerkers binnen de retailbranche naar hun werkbeleving. Vergeleken met het landelijk gemiddelde doen retailers het op veel gebieden beter dan de Nederlandse markt. Zo ervaren retailmedewerkers ervaren veel duidelijkheid over hun rol en vinden hun organisatie efficiënt. Op RetailWatching gaat consultant Nicole Schuttelaar verder in op die beleving en het belang van betrokken- en bevlogenheid van personeel.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends