​BAS Group failliet, maar mikt op doorstart

BAS Group, het moederbedrijf van Dixons, iCentre en MyCom, is maandag failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. Het concern vroeg anderhalve week terug al uitstel van betaling aan.

Het faillissement is volgens curator Jan Padberg noodzakelijk om te voorkomen dat de schulden verder oplopen. De winkels en webshops blijven in afwachting van een doorstart gewoon geopend.

De curator heeft goede hoop dat een deel van de winkelactiviteiten wordt voortgezet, zo laat hij weten aan het personeel. “U kunt daaraan bijdragen door uw werkzaamheden te blijven uitvoeren”, schrijft hij. In totaal werken zo’n 1200 mensen bij het concern, waarvan iets meer dan de helft bij Dixons.

Dixons is met 88 vestigingen de grootste formule van BAS Group. Apple-verkoper iCentre beschikte voor het faillissement over 24 winkels en MyCom over 38 filialen. De vier Belgische winkels van MyCom werden vorige week al failliet verklaard en gesloten.

Onlangs werd bekend dat oprichter Steven Bakker niet terugkeert bij BAS Group. Grote leveranciers hadden hem daarvoor gevraagd, maar een terugkeer is volgens hem ‘niet de beste weg voorruit’. Bakker gaf daarbij al aan dat meerdere kopers in onderhandeling zijn over een doorstart van het concern.

Beeld: WSB Interieurbouw

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends