​Opnieuw minder faillissementen in retail

Het aantal faillissementen in de Nederlandse detailhandel lag in september flink lager dan een jaar eerder. Vorige maand gingen 37 winkelbedrijven op de fles, tegenover 57 in september 2014. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het CBS.

In de eerste negen maanden van dit jaar gingen 429 retailers failliet, waar een jaar eerder nog 518 faillissementen werden uitgesproken. Dat is een daling van ruim zeventien procent. In het derde kwartaal gingen zelfs 23,5 procent minder winkelbedrijven over de kop. Alleen in januari en juni gingen meer retailers failliet dan dezelfde maand een jaar eerder.

In september werden onder meer zes winkels in huishoudwaren failliet verklaard, evenals vijf foodretailers. Verder gingen twee retailers in recreatieartikelen en één in consumentenelektronica op de fles.

Het totale aantal faillissementen in Nederland lag in september 2015 op het laagste niveau sinds oktober 2008. Het aantal faillissementen piekte in mei 2013. Sindsdien is er sprake van een dalende trend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!