​Amazon peilt nu dagelijks stemming op werkvloer

Amazon vraagt zijn werknemers dagelijks naar hun mening over hun baan, leidinggevenden en opleidingsmogelijkheden. Op die manier wil de webgigant de stemming onder zijn personeel in beeld krijgen.

Amazon maakt hiervoor gebruik van het beoordelingssysteem Amazon Connections, dat vorig jaar werd geïntroduceerd voor personeel uit distributiecentra. Inmiddels is Amazon Connections voor de hele organisatie beschikbaar.

De dagelijkse peiling is volgens Bloomberg een gevolg van een artikel waardoor Amazon afgelopen zomer in opspraak raakte. Medewerkers moeten elkaars ideeën de grond in boren, hun collega’s verraden, na middernacht doorwerken en zieke werknemers krijgen geen tijd om te herstellen, concludeerde The New York Times na gesprekken met meer dan honderd voormalige en huidige werknemers.

Ceo Jeff Bezos reageerde geschokt op het artikel. “Ik denk dat iedereen die werkt bij een bedrijf zoals dat beschreven wordt in de New York Times gek zou zijn als hij blijft”, zei hij in een uitgelekte e-mail aan zijn werknemers. “Ik weet dat ik zo’n bedrijf zou verlaten.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends