​BAS Group onder één dak met Optie1 en Phone House

Relevant Holdings is de nieuwe eigenaar van elektronicaconcern BAS Group. Het moederbedrijf van Optie1, Phone House en Typhone.nl houdt ongeveer de helft van winkels open. Dat heeft de nieuwe eigenaar maandag bekendgemaakt.

BAS Group werd vorige week failliet verklaard, waarna een flink aantal winkels al op slot ging. In totaal blijven dertig vestigingen van Dixons, 22 van MyCom en alle 24 iCentre-filialen open. Dixons en MyCom beschikten voor het faillissement over respectievelijk 88 en 41 winkels.

Relevant Holdings zegt de intentie te hebben om de ‘omnichannelfocus’ van de drie winkelformules voort te zetten. Daarnaast neemt het concern ook verzekeraar Harmony, dat zich richt op schade- en diefstalverzekeringen voor consumentenelectronica, over. De helft van de ruim duizend werknemers heeft volgens de nieuwe eigenaar zich op een nieuw dienstverband. “Voor medewerkers die hun werk vaak met hart en ziel verrichten, is elke baan die behouden kan worden er één”, aldus voorzitter Henk Kamsteeg van de raad van commissarissen in een toelichting.

Welk bedrag er met de overname is gemoeid, is niet bekendgemaakt. In de markt wordt volgens Het Financieele Dagblad uitgegaan van vijftien tot twintig miljoen euro. De deal moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Relevant Holdings nam eerder dit jaar nog 83 procent van de aandelen in Phone House over van Dixons Carphone. Door de overname van BAS Group groeit het concern door naar bijna 350 vestigingen.

Beeld: WSB Interieurbouw

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends