​Maxeda houdt Formido-formule in stand

Doe-het-zelfconcern Maxeda heeft de mogelijkheden onderzocht om Formido op te laten gaan in zusterformule Praxis. Een volledige integratie is vooralsnog echter geen optie. Dat laten Formido-directeur Jan van den Ham en Maxeda-ceo Roel van Neerbos weten in een brief aan de ondernemers, meldt vakblad MIX.

Maxeda is drie maanden bezig geweest met het inventarissen van de toekomstkansen van Formido. Daaruit blijkt dat een samengaan met Praxis een aantal voordelen biedt, schrijft Van den Ham in de brief. “Maar de nadelen en het uitblijven van breed draagvlak onder de ondernemers maken deze optie momenteel niet haalbaar.”

Daarmee is het oorspronkelijke plan definitief van tafel, stelt de Stichting Formido Franchisenemers. De formule blijft volgens directeur en voorzitter Reind Wolters bestaan als zelfstandige formule.

Maxeda wijst er echter op dat er ‘op individuele basis’ wel degelijk een fit kan zijn met de Praxis-formule. Alle opties zullen volgens MIX door een projectgroep tot het eind van dit jaar worden uitgewerkt en afgewogen.

Formido beschikt in ons land over 81 winkels, waarvan 65 in handen zijn van franchisenemers. Praxis heeft in totaal 146 winkels, inclusief vijf vestigingen van Praxis Tuincentrum en twee volgens het nieuwe stadsconcept Praxis om de Hoek.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!