​La Place verliest eigen hoofdkwartier

V&D voert een nieuwe reorganisatie door op het servicecenter, waarbij zo’n honderd banen worden geschrapt. Belangrijk onderdeel van die reorganisatie is het in elkaar schuiven van de servicecenters van V&D en zusterformule La Place. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Het hoofdkantoor van La Place bevindt zich in Nieuwegein, waar de restaurantketen onder meer over eigen inkopers en personeelsadministratie beschikt. “Dat is niet meer nodig”, zegt een woordvoerder. La Place verdwijnt niet uit Nieuwegein, maar de V&D-medewerkers zullen voor beide formules werken.

De nieuwe reorganisatie werd gisteren door topman John van der Ent bekendgemaakt op het hoofdkantoor van V&D in Amsterdam-Zuid. Voor twintig personeelsleden op de afdelingen marketing, finance en operations is geen plek meer, terwijl dertig tot veertig banen door een algemene vacaturestop niet meer worden ingevuld. De overige klappen vallen volgens het dagblad op de inkoopafdeling.

V&D schrapte eerder dit jaar al vijftig banen op het hoofdkantoor. Met de nieuwe maatregelen moet het servicecenter beter aansluiten op de nieuwe strategie in de winkels, waarbij de focus ligt op vrouwen en huismerken als La Place, collecties vaker ververst worden en lokale vestigingen het assortiment meer op de regionale behoefte af kunnen stemmen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!