​Macintosh moet flink afboeken op Britse winkels

Macintosh Retail Group heeft biedingen ontvangen op de Britse winkels van Brantano en Jones Bootmaker. Die biedingen worden momenteel geëvalueerd, laat het retailconcern donderdag weten.

Macintosh maakte eerder dit jaar al bekend uit Engeland te willen vertrekken, nadat ook Kwantum in de etalage werd gezet. Brantano en Jones Bootmaker zijn samen goed voor bijna driehonderd vestigingen en 3500 medewerkers.

De biedingen op de winkels vallen echter tegen. Macintosh laat weten dat ze aan de onderkant van de voorziene bandbreedte liggen. Het Nederlandse concern denkt aan de hand van de biedingen een verlies in de boeken te moeten nemen van veertig tot vijftig miljoen euro. Naar aanleiding van dat nieuws ging Macintosh flink onderuit op de beurs.

Alteri Investors zou volgens Sky News in vergaande onderhandelingen zijn met Macintosh over een overname. Die investeringsmaatschappij is gespecialiseerd in het opkopen van kwakkelende winkelketens. De waarde van Brantano en Jones Bootmaker wordt op circa twintig miljoen pond (27 miljoen euro) geschat.

RetailTrends