​Decahtlon mag eindelijk naar Arnhem

De Raad van State geeft Decathlon groen licht voor de opening van een sportwinkel in de Arnhemse Rijnhal. De bezwaren van vastgoedeigenaar Wereldhave zijn woensdag ongegrond verklaard.

Decathlon probeert zich al tweeënhalf jaar in Arnhem te vestigen, maar zag de opening telkens uitgesteld worden. Zo moest de gemeente eerst het gewijzigde bestemmingsplan goedkeuren om de komst van de Franse retailer mogelijk te maken. Dat gebeurde in september vorig jaar, ondanks de kritiek van lokale ondernemers dat Decathlon bezoekers uit de binnenstad zou aantrekken.

Wereldhave stapte op zijn beurt naar de Raad van State uit angst voor daling van zijn inkomsten, doordat de huurprijzen van de winkels in zijn naastgelegen winkelcentrum Kronenburg onder druk komen te staan. Bovendien vreest Wereldhave parkeeroverlast in de buurt van het winkelcentrum.

Het bestemmingsplan leidt volgens het adviesorgaan echter niet tot 'duurzame ontwrichting van het voorzieningenniveau'. Ook na de opening kunnen inwoners op aanvaardbare afstand van hun woningen hun dagelijkse boodschappen blijven doen. Bovendien wijst de Raad van State erop dat in de buurt van de Rijnhal voldoende parkeerplaatsen aanwezig zijn.

Tegen de uitspraak is geen hoger beroep meer mogelijk. De sportretailer heeft inmiddels laten weten dat de winkel in juni volgend jaar geopend wordt. Decathlon beschikt al over winkels in Amsterdam, Apeldoorn, Best, Kerkrade en Leeuwarden. Voor volgende maand staat een opening in Breda op de planning.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!