​Suitsupply fysiek weg uit Afrika

Suitsupply heeft zijn winkel in Johannesburg na een jaar weer gesloten. Dat laat de herenmoderetailer weten aan RetailNews.

“Momenteel doen wij voor deze markt alleen online business”, aldus een woordvoerder. Suitsupply opende vorig jaar zomer een pop-up store in Johannesburg nadat de retailer het aantal online bestellingen vanuit Zuid-Afrika zag toenemen. Met de tijdelijke winkel wilde Suitsupply naar eigen zeggen snel inspelen op deze vraag. Na enkele maanden kreeg de pop-upstore een definitief vervolg. Over de reden van de winkelsluiting doet Suitsupply geen mededelingen.

Ceo Fokke de Jong noemde de Afrikaanse activiteiten eerder al ‘best een lastig avontuur’. "De markt is er wel, maar het is een enorme uitdaging om het te regelen, vanwege de mate van corruptie en arbeidswetten waar we tegenaan lopen”, zei hij tegen NU.nl.

Suitsupply is sinds vorig jaar actief op het Afrikaanse continent, dat de retailer eerder omschreef als een beloftevolle markt. De keten keek naast Zuid-Afrika naar Kenia en Nigeria voor winkellocaties, omdat daar de verstedelijking toeneemt. Voor die gebieden wilde de retailer samenwerken met lokale partners.

De Nederlandse herenmoderetailer is verder onder meer actief in de Verenigde Staten Rusland. Afgelopen zomer opende de retailer zijn eerste flagshipstore in Shanghai en de komende jaren moeten nog tien tot veertien winkels in China volgen. De omzet van Suitsupply ligt volgens De Jong op circa 160 miljoen, en groeide in 2014 met dertig procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!