​McDonald’s groeit weer in alle regio’s

McDonald’s heeft zijn vergelijkbare omzet in de Verenigde Staten voor het eerst in twee jaar weer zien stijgen. De groei kwam in het derde kwartaal uit op 0,9 procent, zo blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers.

Behalve in zijn thuisland presteerde McDonald’s ook goed in China. Een sterke vergelijkbare omzetgroei in dat land zorgde ervoor dat alle groeimarkten gezamenlijk een plus van 8,9 procent noteerden. In het derde kwartaal van vorig jaar werd de fastfoodketen nog hard geraakt door een vleeschandaal in China.

McDonald’s staat in alle regio’s waar de retailer actief is in de plus, met een vergelijkbare omzetgroei van vier procent tot gevolg. De totale omzet viel in het derde kwartaal echter vijf procent terug naar 6,6 miljard dollar (5,9 miljard euro), vanwege de opmars van de dollar. Zonder wisselkoerseffecten lag de omzet zeven procent hoger.

De nettowinst liep in een jaar tijd op van 1,07 naar 1,31 miljard dollar. Het derde kwartaal betekent een belangrijke stap in de wereldwijde ‘turnaround’ die McDonald’s doormaakt, zegt ceo Steve Easterbrook. Voor het huidige kwartaal gaat hij opnieuw uit van groei in alle regio’s.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!