​‘Betalen met sieraad is nog kwestie van tijd’

Het duurt niet lang meer voordat consumenten hun aankopen afrekenen met een sieraad. Dat stelt MasterCard, dat hiervoor een samenwerking aangaat met de Nederlandse ontwikkelaar NXP.

NXP ontwikkelt communicatiechips die mobiele betalingen op een veilige manier tot stand brengen. Fabrikanten kunnen deze chips volgens MasterCard in elk product stoppen dat verbonden is met internet. Zo kunnen consumenten via NFC-technologie op korte termijn afrekenen via bijvoorbeeld sieraden en hartslagmeters. De betaalprovider spreekt van een ‘plug and play-oplossing’.

De eerste producten met de chips kunnen volgend jaar beschikbaar zijn, denken de partijen. De verkoop van de betaalchips start in de Verenigde Staten. Het is nog niet bekend wanneer Europa volgt.

Reacties

Laatste nieuws

Lees hier 15 toekomstverkenningen in retail

In een compleet vernieuwd jubileummagazine van RetailTrends vind je maar liefst vijftien toekomstverkenningen in de retail. Hoe ziet de supermarkt eruit in 2050? Hoe ver zijn we op het gebied van duurzaamheid en innovatie? Kennen we de consument van de toekomst eigenlijk? Lees het in RetailTrends.

RetailTrends