​Action wil naar 250 winkels in Frankrijk

Action bouwt in het Franse Moissy-Cramayel een logistiek centrum met een omvang van zeventigduizend vierkante meter. Het pand moet de Nederlandse winkelketen ondersteunen bij het verwezenlijken van zijn ambitieuze plannen in het land, meldt logistiek partner ID Logistics.

Het eerste deel van 48 duizend vierkante meter is inmiddels in aanbouw en moet in februari 2016 operationeel zijn. Het tweede deel van 24 duizend meter moet in de zomer van 2017 geopend worden. In totaal werken er eind 2017, begin 2018 zo’n zeshonderd mensen, zegt ID Logistics-topman Eric Hémar tegenover de Franse krant Le Parisien.

De Nederlandse winkelketen investeert veertig miljoen euro in het nieuwe dc nabij Parijs. Action beschikt momenteel over ruim negentig vestiging in Frankrijk. Eind dit jaar moeten dat er meer dan 110 zijn en twee jaar later 250.

Action richt zijn blik voor verdere internationale expansie niet alleen op België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg, zo liet een woordvoerder vorige week nog weten. “We kijken ook naar meerdere landen in Europa waar we nog geen winkels hebben.” De retailer zal in een aantal van die landen op termijn winkels openen.

Reacties 1


Lieneke Lammerts 31 mei, 16:24

Is er een Action in de buurt van Thornon of Valance?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!