​Landelijke pilot rond blurring op komst

Nederlandse gemeenten kunnen deelnemen aan een proef waarbij mengvormen tussen retail en horeca worden getest. De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft alle colleges van B&W en gemeentesecretarissen aangeschreven voor deelname.

De pilot wordt georganiseerd op verzoek van een aantal gemeenten uit ons land. Gemeenten kampen tijdens de handhaving van de regels steeds vaker met omstandigheden die niet meer lijken te passen binnen de Drank- en Horecawet, aldus de VNG. Ondernemers willen meer ruimte om hun werk te kunnen doen, terwijl consumenten een totaalbeleving willen. Dat conflicteert volgens de organisatie met ‘de strakke scheidslijnen’ die in de wet zijn opgenomen.

Deelnemende gemeenten kunnen de mengvormen in hun gebied in kaart brengen en onderzoek doen naar de ontstane situaties. De pilot start op 1 januari 2016 en heeft een looptijd van een jaar. VNG neemt de resultaten van de proef mee in zijn inbreng van de evaluatie van de Drank- en Horecawet, die volgend jaar plaatsvindt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!