​Macintosh lijdt nog groter boekverlies op Britse winkels

De verkoop van de Britse schoenenketens levert Macintosh Retail Group nog minder op dan verwacht. Alteri Investors betaalt zeventien miljoen euro voor de winkels van Brantano en Jones Bootmaker, wat resulteert in een boekverlies van 53 miljoen euro. Dat heeft het detailhandelsconcern woensdag bekendgemaakt.

Macintosh liet twee weken terug nog weten waarschijnlijk een verlies in de boeken te moeten nemen van tussen de veertig en vijftig miljoen euro. Naar aanleiding van dat nieuws ging het concern flink onderuit op de beurs.

De zeventien miljoen euro wordt volledig gebruikt voor het aflossen van de schuld, zoals eerder al met de opbrengst van Nea International werd gedaan. De nettoschuld liep daardoor met 36 miljoen euro terug. Eind vorig jaar bedroeg de schuld van Macintosh nog zo’n zeventig miljoen euro.

Het winkelbedrijf is verder bezig Kwantum te verkopen, wat volgens ceo Kurt Staelens de laatste ‘strategische desinvestering’ is. “We verwachten daar op afzienbare termijn mededelingen over te kunnen doen.” Er zijn volgens De Financiële Telegraaf een handvol biedingen binnengekomen, maar geen één boven de 35 miljoen euro. De woonwinkelketen staat voor vijftig miljoen euro in de boeken.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends