​Bol.com laakt onderzoeksmethode naar zwartspaarders

Bol.com weigert klantgegevens te delen met de fiscus die onderzoek doet naar zwartspaarders. Dat stelt directeur Daniel Ropers in De Financiële Telegraaf.

De Belastingdienst heeft alle transactiegegevens van Nederlandse consumenten in handen die betalen met een betaalkaart van een buitenlandse bank. Die informatie wordt gekoppeld aan klantdata van webwinkels, zodat de fiscus kan controleren of de grootte van de aankopen past bij het inkomen dat de shopper bij de Belastingdienst opgeeft. Ook bol.com heeft meegewerkt aan het onderzoek, stelde de Belastingdienst onlangs. Ropers ontkent dat.

De webwinkel heeft volgens Ropers niet voldaan aan het verzoek omdat het niet in lijn is met de privacystandaard die bol.com hanteert. Ropers sluit echter niet uit dat de fiscus met een dwangsom komt zodat bol.com de informatie alsnog moet verstrekken. Betaaldienstverlener European Merchant Services moest dat eerder ook al. “Als dit de nieuwe koers wordt, dan raakt het niet alleen ons maar iedereen die via de elektronische weg betaalt.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!