​Spar met Albert Heijn mee naar China

Spar heeft voor zijn formule Attent een webwinkel geopend op Tmall. De webshop op het Alibaba-platform is al sinds medio september actief, maar wordt donderdag in het bijzijn van koning Willem-Alexander officieel gelanceerd op de Alibaba Campus.

Spar Nederland exporteert naar eigen zeggen al jaren naar China via de afdeling Dutch International Food Supply. Met de website van Attent kunnen Chinese consumenten nu rechtstreeks bij de retailer terecht voor diverse A-merken, waaronder babyvoeding.

Nutrilon ontbreekt op de website, laat algemeen directeur Sjaak Kranendonk weten. De beschikbaarheid voor Nederlandse klanten heeft volgens hem zowel voor Spar als Nutricia prioriteit.

Eerder deze maand werd bekend dat Albert Heijn een webwinkel op Tmall heeft gevuld met circa honderd food- en non-foodproducten van zijn private label en A-merken. Volgens overheidsbronnen zal ook Jumbo een webwinkel lanceren op het platform van Alibaba. De Veghelse supermarktketen zegt daar momenteel echter geen plannen voor te hebben. Andere Nederlandse retailers als G-Star, Flinders en Holland at Home zijn al langer via Tmall Global actief in China.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends