​Kwantum schrijft rode cijfers

Woonwinkelketen Kwantum heeft het derde kwartaal met een onbekend verlies afgesloten. Het bedrijfsresultaat over de eerste negen maanden kwam daarnaast uit op 3,2 miljoen euro, tegenover 3,6 miljoen euro over het eerste halfjaar. Dat meldt De Financiële Telegraaf.

Ook de omzet van Kwantum lag onder die van een jaar eerder, zegt ceo Kurt Staelens van moederbedrijf Macintosh Retail Group. De zomer is volgens hem echter nooit de beste periode voor de winkelketen. “Het zegt allemaal niks over hoe wij denken hoe het jaar voor Kwantum wordt afgesloten.”

“De woonwinkel is bezig om zijn volgepakte magazijn leeg te verkopen”, aldus SNS Securities-analist Gerard Rijk. Dat de voorraad tegelijkertijd niet op peil wordt gehouden is volgens de krant echter een slecht teken. Het zou kunnen betekenen dat leveranciers de duimschroeven aandraaien en Kwantum er minder goed voor staat dan Macintosh wil doen geloven.

Eerder meldde De Financiële Telegraaf al dat het management van Kwantum de eigen kasvoorraad wil gebruiken om grotere voorraden aan te leggen. Het moederconcern voelt daar echter niets voor, met een conflict tussen de concerndirectie en het management tot gevolg.

Kwantum staat sinds dit jaar in de etalage en wordt volgens Staelens nog voor Kerst verkocht. De winkelketen staat voor 67 miljoen euro in de boeken, maar de verwachting van beleggers is dat het overnamebedrag flink lager zal liggen. Recent moest Macintosh al 53 miljoen euro afschrijven na de verkoop van zijn Britse winkels.

Reacties

Laatste nieuws









RetailTrends