​Nederlandse retail kent hoogste derving van Europa

Nederlandse winkeliers liepen vorig jaar 1,36 miljard euro aan inkomsten mis door derving. Dat concludeert Checkpoint Systems uit onderzoek dat is uitgevoerd door The Smart Cube. De derving ligt in ons land het hoogst van alle zestien onderzochte landen.

In 2013 kwam de derving nog uit op minder dan 1,1 miljard euro. Finland, Spanje en Rusland deden het destijds nog slechter, maar hun dervingspercentage is vorig jaar gezakt. In ons land ging in totaal 1,48 procent van de omzet in rook op, tegenover 1,23 procent een jaar eerder. Het Europees gemiddelde ligt op 1,05 procent.

Derving is het verlies aan omzet door winkeldiefstal, leveranciersfraude, diefstal door personeel en administratieve fouten. Vooral op het gebied van winkeldiefstal doet ons land het slecht: 73 procent van de derving is toe te schrijven aan winkeldieven. Het winkelpersoneel behoort juist tot het eerlijkste van Europa, aldus het beveiligingsbedrijf. Veertien procent van de derving wordt veroorzaakt door het eigen personeel, waarmee alleen Duitsland (elf procent) en Oostenrijk (tien procent) het beter doen.

Elektronicawinkels ondervinden in Nederland het meeste hinder van winkelcriminaliteit. Met 2,75 procent van de omzet laten ze drogisterijen (2,25 procent) en grootwarenhuizen (1,77 procent) achter zich.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!