​'Nederlandse dhz-branche kent veel mankementen'

De bouwmarkten in ons land laten veel te wensen over. “Zeker als je vanuit internationaal perspectief kijkt zie je dat er veel mankeert aan de bouwmarkten”, zegt algemeen directeur Mathieu Moons van doe-het-zelfketen Bauhaus op RetailWatching.

De branche is weinig innovatief en concurrerend, aldus Moons. “Op de winkelvloer is weinig vakkennis en weinig voorraad, maar het prijsniveau is hoog.” Doordat gevestigde spelers als Gamma en Praxis volgens hem niet de goede snaar raken bij consumenten, ontstaat er ruimte voor een speler als Bauhaus.

De Duitse bouwmarktketen opende in september in Groningen zijn eerste vestiging in ons land. Volgend jaar volgen naar verwachting locaties in Hengelo en Venlo. Bauhaus wordt bij zijn expansie geremd door juridische procedures van onder meer Gamma. “Blijkbaar zijn we een bedreiging voor die partijen”, aldus Moons. “De procedures lijken er bij te horen, we nemen ze maar voor lief.”

Op RetailWatching gaat Mathieu Moons verder in op de Nederlandse ambities en strategie van Bauhaus. Ook de Groningse vestiging komt aan bod. “We zijn ruim twee maanden open en gebaseerd op het aantal bezoekers moeten we nu al de meeste omzet in de regio draaien.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!